Voordelen van Afvallen de voordelen op een rijtje


Dinsdag, 5 Maart 2024


Het grote voordeel van snel afvallen is dat je snel resultaat ziet. Je kijkt in de spiegel en ziet een lichaam waar je blij van kunt worden. Een lichaam waar je trots op durft te zijn. Snel afvallen geeft een enorme motvatieboost om door te zetten en af te vallen tot jouw droomfiguur.

bikini strandvakantie

Welke voordelen heeft afvallen voor jou?

Afvallen heeft erg veel voordelen. Deze voordelen zijn onder te verdelen in fysieke voordelen, sociale voordelen, carriere voordelen, emotionele voordelen en uiterlijke voordelen.

Fysieke en uiterlijke voordelen

Een belangrijk fysiek voordeel van afvallen is natuurlijk dat je lichaam strakker wordt. Als je bent afgevallen betekent dat ook dat je niet meer die extra kilo's mee hoeft te nemen overal waar je gaat en staat. Hierdoor houd je meer energie over en met deze energie kun je bijvoorbeeld weer beter presteren op je werk of je rol beter vervullen als partner, vader of moeder. Afvallen zorgt er ook voor dat je er gezonder en jonger uitziet.

Gezonde voordelen

Als je bent afgevallen en je gezonder leeft dan leef je langer, dan wordt je minder snel ziek, dan durf je meer, dan bereik je meer en ga zo maar door. Een gezonder lijf betekent dat je op oudere leeftijd ook nog goed kunt bewegen.

Sociale voordelen

Als je afvalt zit je letterlijk en figuurlijk beter in je vel. Dit straal je uit naar anderen en dit werkt door in alle sociale interacties omdat je ook meer zelfverzekerd bent. Je krijgt vanzelf meer aandacht en je durft meer op de voorgrond te treden in sociale situaties, je maakt makkelijker vrienden en daarnaast is het ook leuker om met mensen interactie te hebben als het makkelijker gaat. Het is het zeker waard om blijvend af te vallen.

Emotionele voordelen

Je ziet er niet alleen beter en gezonder uit. Je voelt je ook beter. Je emoties zijn stabieler, want ook al zit het even tegen op het werk of in een ander deel van je leven. Je kan nog altijd trots zijn op je eigen lijf. Dat heb je zelf bereikt en daarover zul je je goed over blijven voelen.

Carriere voordelen

In veel onderzoeken is aangetoond dat 'mooiere' slanke mensen meer kans hebben op een baan en een succesvolle carriere. En het is nou eenmaal zo dat in de tijd waarin we nu leven een slank lijf als mooier wordt gezien. Dus afvallen heeft indirect ook voordelen voor jou op de arbeidsmarkt en daaruit voortkomend de financiele voordelen.

Je krijgt meer zelfvertrouwen

Als je succesvol bent afgevallen dan heb je een ervaring op zak die je altijd positief aan jezelf zal herinneren. Je hebt het zelf gedaan. Je kent de situatie dat je ontevreden was met je lijf en de situatie dat je wel helemaal gelukkig bent met je lijf. En je weet dat je het zelf voor elkaar hebt gekregen. Dat geeft een gezonde boost in je zelfvertrouwen! Je durft meer dingen te doen. Je voelt je meer op je gemak bij anderen. Je durft je ook mooier te kleden. En het zelfvertrouwen zal ook doorwerken in de andere delen van je leven.

Je durft jezelf te laten zien: je bent trots

Als je bent afgevallen heb je meer zelfvertrouwen en door dit zelfvertrouwen durf je jouw lijf te laten zien. Je bent er trots op. Dit geeft een gevoel van 'ik mag er zijn'. Ik mag mezelf laten zien: 'dit ben ik en ik ben er trots op'.

Vul je e-mailadres in en ontvang vandaag nog ons kant en klare dieet plan in je e-mail:


Ontvang direct ons nieuwe dieetplan om 5 tot 10 kilo snel en gezond af te vallen:

Snel afvallen tip 9: Size Matters

Eten doe je dagelijks meerdere malen per dag. Dit ga je nog doen tot je dood of je het leuk vindt of niet. De keuze van bord heeft invloed op hoeveel je eet. Het is niet vanzelfsprekend dat je elke dag evenveel eet als de dagen ervoor. Lees verder waarom size matters

Snel afvallen tip 10: Nachtrust

Weinig slapen heeft niet alleen een negatief effect op je hersens en gezondheid maar ook op het afvallen. 's Nachts is het belangrijk dat je een goede nachtrust krijgt. Je lichaam herstelt zich, nieuwe cellen worden aangemaakt en afvalstoffen worden afgedreven. Hoe korter je slaap hoe minder jouw ichaam ze kans krijgt om zich optimaal op te laden voor een nieuwe dag lees verder

Onderwerpen op SnelAfvallen.com