Beginnen met snel afvallen


Woensdag, 22 Mei 2024


Heb je besloten dat de extra kilootjes eraf moeten? Wel gefeliciteerd! De eerste stap heb je dan achter de rug. En nu volgt het echte werk.

bikini strandvakantie

Een van de belangrijkste valkuilen binnen dit proces is goed gemotiveerd blijven. Blijf gemotiveerd door steeds kleine doelen voor jezelf op papier te zetten. Denk aan doelen voor elke week, waarbij dan ook echt evalueert wat de resultaten zijn geweest. Let wel dat met kortere meetmomenten het erop kan lijken dat je niet vooruitgaat. Hou dan in gedachten dat langzaam afslanken veel gezonder en meestal duurzamer is dan te snel afvallen. Probeer een halve kilo elke week te verliezen. Dit is een gezonde en haalbare doel.

Een goed begin

Nu je een beter beeld hebt van wat een realistische doel is kan je makkelijker plannen voor langer termijn. Wat is je uiteindelijke streefgewicht en is het haalbaar binnen de gekozen periode? Heb je bijvoorbeeld als doel om 15 kilo aan gewicht kwijt te raken , hou bij je planning dan in gedachte dat je per week een halve kilo mag verliezen. Wees niet te streng met je deadline. Anders raak je juist gedemotiveerd en dat willen we niet hebben. Hou daarom ook rekening met je begindatum en wat haalbaar is binnen de gekozen periode.

Een andere tip om gemotiveerd te blijven is om te bepalen waarom je eigenlijk wilt afvallen. Zitten er gezondheidsredenen achter? Of gaat het puur om je uiterlijk? Wil je een strakkere buik, slankere benen of dijen? Zet deze doelen ook papier zodat je weet waarvoor je het allemaal doet wanneer je gedemotiveerd raakt.

Een perfecte moment om te beginnen bestaat er dus niet. Het belangrijkste is om haalbare doelen te stellen voor jezelf. Wil je aan de slag met afslanken? Begin dan meteen. Verzin geen nieuwe reden om het weer uit te stellen. Als je eenmaal daaraan begint houdt het niet op. Het is aan te raden je dieet niet te strikt te houden. Geef jezelf de ruimte om nog te genieten af en toe. Dit maakt het prikken van een startdatum ook veel makkelijker.

Niet snel maar niet blijvend afvallen

Er zitten teveel gevaren in te snel afvallen. En toch is dit het doel van vele mensen. Ze willen heel snel resultaten zien, maar krijgen dan last het jojo effect. Bij het jojo effect krijg je de verloren kilootjes, en soms meer, er weer bij. Je kan dus opnieuw beginnen met je afslankplan. Ik neem aan dat dit niet de bedoeling is. Om blijvende resultaten te boeken zal je het op een gezonde manier moeten doen. Gezond betekent ongeveer een halve kilo afvallen per week. Dat is misschien langzamer dan je wilt, maar het resultaat is dan blijvend . Ook is zo een plan makkelijker vol te houden, want je maakt tenslotte gezonde voedingskeuzes en beweegt optimaal. Een ingewikkeld dieet is dus absoluut niet nodig.

Plaats naast je doelen ook de slechte gewoonten die je dik houden op papier. Welke slechte gewoonte kan je aanpakken om je streefgewicht te bereiken? Ga je minder snoepen, minder suiker gebruiken, of gewoon kleinere porties eten?

Vul je e-mailadres in en ontvang vandaag nog
ons kant en klare dieet plan in je e-mail:


Ontvang direct ons nieuwe dieetplan om 5 tot 10 kilo snel en gezond af te vallen:

Snel afvallen tip 3: Calorieëen

Overgewicht bijvoorbeeld in de vorm van vuikbet is een gevolg van structureel meer energie(calorieën) tot je nemen dan dat jouw lichaam verbruikt. Afvallen betekent structureel minder energie tot je nemen dan at je verbruikt. lees verder

Snel afvallen tip 4: Onbewerkte voeding

Voeding kun je in twee categorieën indelen: in onbewerkte voeding en bewerkte voeding. Bewerkte voeding is eigenlijk altijd ongezonder omdat de bewerking vaak alleen als doel heeft het eten lekkerder maken. Lekkerder is dan subjectief, maar denk aan zouter, zoeter, gekruider lees verder

Onderwerpen op SnelAfvallen.com