Tips Afvallen


Vrijdag, 14 Juni 2024


Hieronder vindt u simpele tips die u kunt toepassen om het afvallen proces te versnellen. Als u alleen deze tips toepast zonder vast dieet dan zult u nog steeds snel kunnen afvallen.

bikini strandvakantie

Tip 1: Drink voordat je iets gaat eten een glas water

Dit is een van de makkelijkste tips die je direct kunt toepassen. Voordat je ontbijt of voordat je in de middag iets gaat eten en zelfs voor het eten van een tussendortje of snack: drink een glas water. Dit hoeft geen groot glas te zijn, gewoon een normaal glas met water. Dit zorgt ervoor dat jij je sneller verzadigd voelt tijdens het eten en daardoor zul je dan wat minder hoeven eten. Als je dit dagelijks voor elke maaltijd en tussendoortje doet dan zal dit na een week al effect hebben op jouw gewicht

Tip 2: Eet alleen gezonde onverzadigde vetten

Onverzadigde vetten zijn gezond! Je valt meer af als je dagelijks de gezonde vetten binnenkrijgt. Laat je niet afschrikken door het woord vet. Slechte vetten zoals verzadigde vetten en transvet zijn de boosdoeners waar je lichaam weinig aan heeft en waar je snel van aankomt. Onverzadigde vetten zijn vooral te vinden in noten(cashew, pecan, amandel en walnoten bijvoorbeeld) en in vis zoals zalm of makreel. Maar ook pindakaas bevat gezonde vetten.

Tip 3: Uiteindelijk draait het om calorieën

Afvallen kan op veel verschillende manieren, maar uiteindelijk komt het neer op dit: als je meer energie(eten en drinken) binnenkrijgt dan jouw lijf verbruikt kom je aan, maar verbruik je meer energie dan je binnenkrijgt dan val je af doordat je lichaam het tekort moet aanvullen met de energie opgeslagen in jouw (vet)reserves. Eet dus voedingsbronnen die weinig energie(calorieën) bevatten en vermijd producten die relatief veel calorieën bevatten.

Tip 4: Eet onbewerkt eten en vermijd bewerkte voeding

Onbewerkt betekent dat het product vanuit de natuur niet meer is bewerkt door de mens om het bijvoorbeeld lekkerder te maken. Chips is natuurlijk een bewerkt product, chips komt niet in de natuur voor. Het is precies afgestemd om onze smaakpapillen te activeren. Onbewerkte voeding zijn alle groenten en het meeste biologische vlees. Je zult versteld staan van alle voordelen van afvallen.

Tip 5: Kies voor producten met 'langzame' koolhydraten

Koolhydraten zijn suikers die het lichaam energie geven. Zijn koolhydraten ongezond? Nee, maar er is een belangrijke maar. Sommige koolhydraten worden snel verteerd (die in pasta, chips, snoep, brood) en deze noemen we 'snelle koolhydraten' en andere worden langzaam verteerd (die in oatmeal, havermout, bonen) en deze noemen we 'complexe' koolhydraten. De complexe koolhydraten worden verteerd in een langere tijd en geven langzaam energie af waardoor je ook langer de tijd rijgt om deze energie te verbruiken en zo kom je minder snel aan.

Tip 6: Vermijd meelproducten

Deze tip sluit aan bij tip 4 want meelproducten zijn bewerkte producten. Denk bij meelproducten aan: pasta, brood, rijst en stokbroden. Deze producten bevatten koolhydraten die snel worden verteerd en die dus snel energie afgeven. Als je lichaam die energie niet gebruikt wordt deze weer opgeslagen en je komt aan.

Tip 7: Groente kun je altijd eten en in principe zoveel als je wilt

Groenten zijn gezond en bevatten relatief weinig calorieën ten opzichte van het gewicht. Een aantal zeer gezonde groenten zijn: avocado, broccoli, bloemkool, tomaten, spinazie. En dan heb je natuurlijk nog de superfoods en de superfruit.

Tip 8: Hoe drink jij je koffie?

Koffie op zich is niet zo slecht, maar met name de toevoegingen bij een espresso of een cappuchino maken je koffie ongezond. Natuurlijk is een bak koffie per dag niet erg, maar meestal worden het er al meer en zodra je aan 4-5 koffies per dag zit heb je alweer een slechte gewoonte erbij. Matig je koffiegebruik en let ook op wat voor koffie je drinkt en wat je er in doet. Laat sowieso de suiker staan.

Tip 9: Size Matters!

Onderzoek is gedaan naar het verband tussen de grootte van het bord en de bijbehorende voedingconsumptie. En je raadt het al: hoe groter het bord hoe meer eten wordt genuttigd. Ben dus slim en neem een kleiner bord. Dan is twee keer opscheppen 's avonds minder erg dan wanneer je een groot bord twee keer leeg eet.

Vul je e-mailadres in en ontvang vandaag nog
ons kant en klare dieet plan in je e-mail:


Ontvang direct ons nieuwe dieetplan om 5 tot 10 kilo snel en gezond af te vallen:

Snel afvallen tip: Een glas water

Drink voordat je gaat eten(ontbijt, lunch en avondeten) een glas water. Dit zal ervoor zorgen dat eerder een vol gevoel hebt en daardoor zul je ook lees verder

Snel afvallen tip 2: Onverzadigde vetten

Vetten zijn gezond voor je lichaam. Ja je hoort het goed: onverzadigde vetten zijn erg goed voor het afvallen en voor jouw gezondheid. lees verder

Onderwerpen op SnelAfvallen.com